Connect with us
Rafila: Când începe școala elevii trebuie să meargă pe rând la cursuri

Social

Rafila: Când începe școala elevii trebuie să meargă pe rând la cursuri

Alexandru Rafila a vorbit despre reînceperea școlii și despre modul în care va trebui să fie organizată activitatea școlară pentru a nu se îmbolnăvii copiii. Când începe școala elevii ar trebui să meargă pe rând la cursuri. Ministerul Educației trebuie să organizeze realuarea anului școlar, astfel încât elevii să poată să fie în siguranță.

Când începe anul școlar „gradual”

Alexandru Rafila este de părere că realului anului școlar trebuie începută gradual. Prima dată să se prezinte la cursuri elevii de liceu și studenții. Grija cea mai mare trebuie avută la clasele I-VIII. Copiii foarte mici ar trebui sa înceapa gradual școala și să ia pauzele pe rând.

Elevii din școlile primare ar trebui să înceapă cursurile în a doua etapă. Eventual ei să fie înjumătățiți ca număr, iar prima tură să fie de dimineață și cea de-a doua de dupa-masă.

„În ceea ce priveşte programul unităţilor de învăţământ, el trebuie regândit, în sensul că cel mai bine este să gândim o soluţie în care jumătate din efectivul claselor sau grupelor să fie prezent în acelaşi timp şi cred că lucrul ăsta se poate face fie printr-un program alternativ, fie prin prelungirea programului actual”, a declarat Alexandru Rafila, la Digi24.

Alexandru Rafila: Elevii foarte mici nu pot purta mscă la școală

Elevii din clasele I-VIII sunt prea mici pentru a purta corect măștile de protecție, iar obișnuița lor de a se juca va face mult mai dificilă separarea lor. Alexandru Rafila spune de asemenea că ar fi recomandat ca specialiștii în domeniu să realizeze niște ghiduri pentru directorii unităților de învătământ.

„Probabil că o să trebuiască să ne gândim, să vedem exemple şi în alte ţări (…) şi putem să vedem, dacă aceste măsuri reprezintă o soluţie. Eu nu pot să recomand o decizie în momentul de faţă decât după ce ne documentăm foarte bine pentru că o decizie care nu este fundamentată poate să aibă implicaţii nebănuite. Implicaţiile nu sunt legate de pericolul de îmbolnăvire a copiilor, pentru că copiii fac forme uşoare, dar copilul care merge acasă poate transmite boala unor alţi membri ai familiei. Asta este prolema”, a adăugat Rafila.

Profesorul mai este de părere că o clasă nu ar trebui să aibă mai mult de 15 elevi, iar pauzele nu trebuie să fie comune, ci decalate.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top