Alegeri Locale 2020
20 de candidati vor primaria sectorului 1 al Capitalei. Nume pestrițe pe listele pentru alegerile locale din 27 septembrie
Alegerile locale 27 septembrie. Un număr de 85 de candidați s-au înscris oficial în cursa pentru primăriile de sector din Capitală. Cei mai mulți dintre ei sunt la sectorul 1, care este considerat și cel mai bogat sector din București. Astfel, pentru Primăria Sectorului 1 s-au înscris 20 de candidați. Sunt nume pestrițe, din toate partidele politice, oameni care vin din diverse domenii de activitate.
20 de candidați la alegerile locale pentru sectorul 1
Pentru sectorul 1 al Capitalei sunt 20 de persoane care s-au înscris pe listele pentru alegerile locale. Biroul Electoral de Circumscripţie a validat candidaturile depuse pentru primăriile de sector și pentru Primăria Municipiului București.
În cursa pentru fotoliul de primar pentru cel mai bogat sectorul al Capitalei s-au înscris un medic, un deputat, un jurist, un avocat, un jurnalist, un teolog, un economist, un director de imaginie, și lista mai continuă.
Toți luptă pentru un singur loc – fotoliul de primar.
Cine vrea fotoliul de primar al sectorului 1
Daniel Tudorache, primar din 2016 (PSD). A fost deputat în Parlamentul României în legislatura 2012-2016 din partea PSD București. La alegerile locale din 5 iunie 2016 a fost ales primar al sectorului 1 din București, cu 23.220 de voturi. A avut-o contracandidată pe Clotilde Armand, care a obținut 21.504 voturi.
Clotilde Armand, europarlamentarul (PNL – USR PLUS). Este de profesie inginer, și a lucrat până în 2019 în managementul unor mari companii private. A fost membru fondator al Uniunii Salvați Bucureștiul.
Adina-Magdalena Alberts, medic (Alianța PRO București 2020). Este de profesie chirurg plastician.
Andrei Gerea, deputat (PP-USL). Este membru al Camerei Deputaților din România, din anul 2004.
Crina-Veronica Mechno, economist (Partidul Verzilor). A absolvit cursurile universitare ale unor facultăți din Italia și Ungaria. De șase ani studiază despre dezvoltarea inteligentă a zonelor metropolitane din România.
Amalia Nenovici, jurist (ALDE). Are 31 de ani și este licențiată în Drept.
Ioana Constantin, deputat (PMP). Este și secretar general adjunct al PMP, economist și specialist în comunicare.
Mădălina-Andreea Mustăreață, avocat (independentă, PSDI). A studiat Științe Politice, Drept. A urmat și cursurile universitare al Facultății de Administrație și Afaceri.
Adriana Bahmuțean, jurnalist (PER). Jurnalistă care a cochetat și cu actoria. A avut o relație tumultoasă cu omul de afaceri Silviu Prigoană.
Orlando Culea, avocat (ADER). Este avocat definitiv, membru al Baroului București din 15 decembrie 2000.
Gabriel-Ciprian Ciceu (RE:START România). Este manager.
Jaqueline-Marilena Lazăr Șerbănescu, economist (Partidul României Europene);
Remus Bogdan Mamoc (PRM). Are funcția de referent de specialitate.
Emanuel Onoriu, teolog (Mișcarea Patrioților Români). Are 48 de ani și a absolvit Institutul Teologic Penticostal. Are și un master în Teologie.
Tudor-Helmut Schinagel-Costea, arhitect (independent). Spune despre el că are nicio legătură cu vreo formațiune politică. Are 41 de ani, este arhitect și tatăl a trei copii.
Andrei Emil Dîrlău, economist (Alianța pentru Unirea Românilor). Este specializat în economie, filologie, cu doctorat în istoria religiilor, și a publicat mai multe cărți ca autor, editor și traducător.
Mioara Sabina Ciulu, specialist relații internaționale (Partidul Forța Identității Naționale);
Florin Toader, director de imagine (Partidul Alternativa pentru Demnitate Națională);
Elena Curic, jurist (Partidul Națiunea Română);
Daniel Bucura, economist (independent). Este și jurnalist.
Interes mare și pentru Consiliul Local
Există interes și pentru Consiliul Local al Sectorului 1 al Capitalei, unde au depus liste toate formațiunile politice. Este vorba despre PNL, PSD, PMP, Alianţa USR PLUS, Alianţa Pro Bucureşti 2020, ALDE, PPU (social-liberal), Partidul Verde, Partidul Social Democrat Independent, Partidul Ecologist Român, Partidul RE:START România, Partidul României Europene, PRM, Partidul Patrioţilor Români, ADER, Alianţa pentru Unirea Românilor, Partidul Forţa Identităţii Naţionale, Partidul Alternativa pentru Demnitate Naţională, Blocul Unităţii Naţionale, Partidul Naţiunea Română.
În același timp, pentru Primăria Sectorului 2 al Capitalei și-au depus candidaturile 16 persoane. Acestea luptă pentru fotoliul de primar la alegerile locale din 27 septembrie 2020.
Au intrat în competița electorală un jurist, un matematician, un inginer, un antrenor, un șofer, un ofițer în rezervă, un medic stomatolog, un sociolog, un programator, un psiholog, un administrator firmă, și lista mai continuă.
Amintim că alegerile locale vor avea loc în data de 27 septembrie. De la primele ore se vor deschide urnele, iar românii sunt așteptați să pună ștampila pe preferați.