ALEGERI LOCALE 2016. Legatura lui Nicusor Dan cu Panama Papers

31.05.2016
ALEGERI LOCALE 2016. Legatura lui Nicusor Dan cu Panama Papers

ALEGERI LOCALE 2016. Prietenul si seful de campanie al lui Nicusor Dan, candidat la Primaria generala a Capitalei, apare in dosarele Panama.

Dezvaluirea a fost facuta de jurnalistii de la Rise Project, iar Nicusor Dan ar fi aflat despre acest lucru cu cateva zile inainte de votul decisiv de duminica, 5 iunie.

Nicusor Dan a acordat un interviu pentru Rise Project in care este pus in fata faptului implinit. Candidatul USD la primaria Bucurestiului a aflat ca Matei Paun, seful de campanie al acestuia, apare in Panama Papers cu un off-shore.

ALEGERI LOCALE 2016. Candidati Primaria Capitalei

ALEGERI LOCALE 2016 – Rodica Popescu Bitanescu, protagonista primei dezbateri pentru Bucuresti

Nicusor a studiat un document care arata implicarea lui Paun in acest dosar, care a fost director al unei firme din Seychelles. Intrebat despre cum l-a angajat in campanie, acesta a spus ca Matei ii este prieten si se stie cu el din anul 2012. „Ne-a ajutat in campanie. Ne-am mai intalnit atunci si acum s-a oferit sa faca aceasta munca”, a declarat Dan.

In plus, Nicusor Dan nu stie sigur daca Matei Paun, seful sau de campanie, este membru al partidului pe care l-a infiintat. Intrebat daca este membru activ in organizatia sa politica, Dan a socat: „S-ar putea sa fie la sectorul 1”.

Nicusor Dan si-a schimbat discursul in legatura cu colaboratorii sai. Inainte de interviu, candidatul USB la primaria Capitalei sustinea ca are incredere in colegii sai de campanie si de partid si ii cunoaste foarte bine.