Connect with us
ALEGERI LOCALE 2016 - Votul electronic si riscurile sale

Alegeri Locale 2020

ALEGERI LOCALE 2016 – Sistemul electronic si riscurile sale

ALEGERI LOCALE 2016. Mai sunt cateva zile pana ne vom vota primarii, iar anul acesta vom avea parte de o premiera: va fi activat un sistem electronic de vot care depisteaza fraudarea la alegeri, adica voturile multiple.

Ca si orice noutate, si sistemul electronic poate intampina probleme serioase in ziua votului: poate cadea Internetul, iar CNP-urile alegatorilor pot fi date peste cap cu lejeritate, avertizeaza expertii.

In ce consta acest sistem electronic care vegheaza la desfasurarea legala a alegerilor? Sistemul Electronic de Monitorizare a Prezentei la Vot are principii simple de functionare. In momentul in care intri in sala de vot, lasi buletinul la operatorul de date electronice, iar acesta le va opera pe o tableta.

ALEGERI LOCALE 2016. Candidati Consiliul Judetean Sibiu

ALEGERI LOCALE 2016. Candidati Primaria Ploiesti

ALEGERI LOCALE 2016. Daca nu ai mai votat in alta parte, se va aprinde un beculet verde si poti trece in cabina de vot. Daca ai fost prins cu mata-n sac se va aprinde un beculet rosu si vei primi o avertizare dupa care vei fi scos afara din sectia de vot.

Beculetul rosu se poate aprinde insa din mai multe motive: ori un cetatean a votat si in alte sectii, are sub 18 ani sau este arondat unei alte sectii de votare decat cea la care s-a prezentat. Problema functionarii acestui sistem depinde de un internet de mare viteza.

ALEGERI LOCALE 2016. In cazul in care sectiile de vot raman fara internet sau curent electric, sistemul va functiona defectuos, iar la restabilirea conexiunii se pot genera CNP-uri cu probleme deoarece acestea se reintroduc in baza de date intr-o ordine aleatorie.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Alegeri Locale 2020

To Top