Connect with us
Dinu Iancu Sălăjanu este noul președinte al Consiliului Județean Sălaj

Alegeri Locale 2020

Dinu Iancu Sălăjanu este noul președinte al Consiliului Județean Sălaj

Dinu Iancu Sălăjanu este noul președinte al Consiliului Județean Sălaj. Cântărețul de muzică populară apare favorit după numărarea voturilor de la alegerile locale din 27 septembrie. El a candidat din partea PNL, și a câștigat în defavoarea PSD și UDMR.

Dinu Iancu Sălăjanu – președinte CJ Sălaj

Cântărețul de muzică populară, Dinu Iancu Sălăjanu, a fost ales prin vot, noul președinte al Consiliului Județean Sălaj. Anunțul privind câștigarea alegerilor locale a fost făcut de către presa din Sălaj. Astfel, conform rezultateleor parţiale publicate de rezultatevot.ro, Dinu Iancu Sălăjanu a obţinut 36% din voturi, el fiind urmat de candidatul PSD, Florin Florian, cu 27% din voturi, şi cel al UDMR, Robert Szilagyi, cu aproape 20% din voturi.

Timp de 16 ani, funcția de președinte al Consiliului Județean Sălaj a fost ocupată de către Tiberiu Marc din partea Partidului Social Democrat. Acesta a anunțat în august că nu va mai candida pentru a lăsa loc colegilor mai tineri.

Cine este Dinu Iancu Sălăjanu

În afară de funcția de șef al Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu Sălăjanu este directorul Casei de Cultură din Zalău, precum și directorul Ansamblului de Cântece și Dansuri Porolisum.

Dinu Iancu Sălăjanu s-a înscris în PNL pe 9 martie 2020.

Pe numele său real, Dinu Ianchiș, Dinu Iancu Sălăjanu este un cunoscut interpret de muzică populară. Cântă îndeosebi cântece din zona Ardealului.

A urmat Conservatorul, secția canto clasic, la Facultatea de Muzică a Universității din Oradea. Din 2006, este liderul organizației județene a Partidului Inițiativa României.

A cântat și cântă colinde alături de Nicolae Furdui Iancu, cel care l-a cununat.

Reamintim că alegerile locale au avut loc duminică, 27 septembrie. Românii din întreaga țară și-au dat votul de încredere celor care ar putea să facă ceva pentru comunitățile locale. Au fost alegeri pentru primari, consilieri locali și consilieri județeni. A fost o zi grea, tensionată, cu victorii pentru unii, și înfrângeri pentru alții.

 

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Alegeri Locale 2020

To Top