Connect with us
Alegeri parlamentare 2016. Carmen Iohannis a votat la Sibiu

Alegeri parlamentare

Alegeri parlamentare 2016. Carmen Iohannis a votat la Sibiu

Alegeri parlamentare 2016. Prima doamnă a țării, Carmen Iohannis, a votat în municipiul Sibiu, la Secția de votare numărul 68.

Soția președintelui Klaus Iohannis a declarat la ieșirea de la secția de vot că a ales pentru un viitor mai bun. ‘Am votat pentru o Românie mai bună, pentru un viitor mai bun, pentru o Românie de care să ne bucurăm și în care să ne găsim bucuria’, a declarat Carmen.

Președintele este așteptat de soție la Sibiu

Carmen a declarat că speră din toată inima să iasă cât mai multă lume la vot astăzi. „Mai ales pe tineri ne bazăm, ei sunt viitorul nostru”, a mai spus prima doamnă, conform news.ro.

Carmen nu a putut vota împreună cu soțul ei, Klaus, pentru că are actul de identitate cu domiciliul în Sibiu. Iohannis are rezidență de București, fapt pentru care poate vota în Capitală.

Carmen a fost la biserică înainte de a ajunge la secția de vot. Și soțul ei a votat de dimineață. Iohannis a mers la secție la ora 9, la Liceul „Jean Monnet”. Prima doamnă a mai declarat că e posibil ca președintele să meargă la Sibiu azi.

CITEȘTE ȘI: Alegeri parlamentare 2016 LIVE TEXT. Prezența la vot în timp real

Președintele Iohannis a votat azi dimineață la ora 9 și 7 minute, declarând că opțiunea sa electorală a fost pentru o Românie „prosperă și puternică”, notează Mediafax. Președintele a punctat că ziua votului este extrem de importantă. În funcție de votul de azi, România va arăta într-un anumit fel în următorii 4 ani, a sugera șeful statului.

Peste 2,2 milioane de alegători au votata până la ora 12, o prezență record față de așteptări. La nivel național, prezența este de 12,4%, iar cel mai mare procent a fost înregistrat în județul Teleorman: 17,49%. Cea mai scăzută prezență la vot s-a înregistrat în județul Maramureș: 8,21%.

CITEȘTE ȘI: ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Kalus Iohannis: Am votat pentru o Românie prosperă şi puternică

Numărul exact de votanți până la ora 12 este de 2.277.538. Topul cu cea mai mare prezență la vot este format din Teleorman, Olt, Dolj, Dâmbovița și Constanța, iar la coada clasamentului se află județul Maramureș.

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Alegeri parlamentare

To Top