Connect with us
Cel mai mare regret al Ionelei Prodan: „Atât de dor îmi era să spun tată cuiva”

Monden

Cel mai mare regret al Ionelei Prodan: „Atât de dor îmi era să spun tată cuiva”

Ionela Prodan a avut toată viața sa un mare regret, ”îmi era dor să spun tată cuiva”. Doliu în folclorul românesc. Ionela Prodan, cunoscută cântăreaţă de muzică populară, s-a stins din viaţa luni seara, la spitalul Elias din Capitală.

La 70 de ani, interpreta a pierdut lupta cu boală cruntă. Cei care vor să-şi ia rămas bun pot merge luni după-amiază la capela cimitirulul Bellu, unde va fi depus trupul neînsufleţit al artistei. Înmormântarea va avea loc joi.

Citește aici: Primul Interviu acordat de Anamaria Prodan dupa ce Ionela Prodan a murit

Anul trecut, Ionela Prodan a ajuns la vârsta de 70 de ani şi s-a simţit împlinită. I-a mulţumit lui Dumnezeu pentru o carieră spectaculoasă, pentru cele două fete – pe Anca şi Anamaria, dar şi pentru cei cinci nepoţi.

Ionela Prodan: „Atât de fericită sunt, de parcă nu e loc sub soare de atât fericire.”

Născută în Dolj, cariera Ionelei Prodan a început în 1970 când a primit marele premiu al festivalului Maria Tanase. A cântat mult timp în duet cu un alt mare rapsod popular: Ion Dolănescu.

La vârsta de 24 de ani s-a căsătorit, iar imediat după ce a născut-o pe Anamaria a suferit un accident teribil de maşină. Au urmat 3 luni de comă, dar ştie că Dumnezeu a vrut atunci să o mai ţină în viaţă.

Ionela Prodan: „M-a păstrat pentru lume, pentru această lume, mi-a întârziat plecarea.”

Cu o voce unică, Ionela Prodan a cucerit inimile românilor din ţară, dar şi din străinătate, şi s-a bucurat de succes zeci de ani. S-a dăruit publicului şi familiei, iar la 51 de ani şi-a refăcut viaţă şi s-a recăsătorit.

Ionela Prodan: „Până la 45 de ani am muncit enorm, am muncit pentru cântec, am trăit din cantec.”

Însă a avut şi un regret imens: că nu şi-a cunoscut tatăl niciodată.

Ionela Prodan: „Am venit pe lume după două luni după ce a plecat tata dintre noi. Nu l-am cunoscut pe tata şi eu n-am spus tata. Atât de dor îmi era să spun tată cuiva.″

Luni seara, Ionela Prodan s-a stins pe un pat de spital, în urma unui stop cardiorespirator.

Sfâşiată de durere, una dintre fiicele cântăreţei, Anamria Prodan Reghecampf, care i-a fost aproape zi şi noapte în spital în ultimele două săptămâni, a scris câteva cuvinte dureroase pe Facebook, unde a anunţat moartea mamei sale:

„Ştiu că acolo unde ai plecat, vei conduce corul îngerilor, iar vocea ta va răsună mult mai tare şi mai frumos în tot Raiul şi în inima mea. Mama noastră, artistul preferat al dumneavoastră! Putem plânge, ştiind că a plecat, sau putem zâmbi, ştiind că a trăit cu adevărat! Drum bun, iubirea vieţii mele!”, a scris Ana Maria.

Ionela Prodan rămâne în amintirea multora că o fiinţă mereu veselă şi cu zâmbetul pe buze şi care şi-a trăit viaţa din plin.

Știri asemănătoare:

Adi Ioan este editor senior la Huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Monden

To Top