Connect with us
Ce se mai întâmplă cu fetița din Baia de Aramă, adoptată în SUA

Social

Ce se mai întâmplă cu fetița din Baia de Aramă, adoptată în SUA

Fetița din Baia de Aramă, care a fost adoptată în SUA, crește și se dezvoltă frumos alături de noua ei familie. Cazul Sorinei a fost intens mediatizat și multți români s-au revoltat față de modul în care autoritățile au luat-o pe fetiță din casa asistenților maternali și au dat-o părinților adoptivi. Ei bine, timpul a trecut, iar viața Sorinei s-a schimbat.

Vești bune de la fetița din Baia de Aramă

Sorina din Baia de Aramă are acum 9 ani și trăiește în America împreună cu părinții ei adoptivi. De curând, copila a devenit cetățean american cu acte în regulă. În America, fata a fost readoptată de către cei doi soți, printr-o procedură diferită de cea din România.

Părinții eu spun că Sorina a fost foarte bucuroasă când a primit certificatul de naștere.

Ce se mai întâmplă cu fetița din Baia de Aramă, adoptată în SUA

”După toată nebunia prin care am trecut, am readoptat-o şi aici în America, că să aibă şi toate actele americane, dar şi momentul de bucurie, când spune judecătorul: eşti adoptat! Momentul acela ne-a fost furat în România. N-am vrut s-o privăm de el”, a declarat Ramona Săcărin, mama Sorinei, scrie Adevărul.ro.

Viața ei este diferită acum, într-o altă țară și un alt mediu, cu doi părinți adoptivi. Copila, care nu știa o boabă de engleză, acum vorbește fără nicio problemă. Împreună cu părinții ei, Sorina a fost plecată în vacanță în Republica Dominicană, la Punta Cana, aceasta fiind prima călătorie a ei, de când are pașaport american.

Ce se mai întâmplă cu fetița din Baia de Aramă, adoptată în SUA

Luată din familia asistentei maternale

Anul trecut, fetița de 8 ani, a fost luată din locuința familiei asistentei maternale din Baia de Aramă, unde locuia de la vârsta de un an şi două luni.

Procurorul, însoţit şi de un psiholog şi un asistent social de la DGASPC Dolj, a descins cu mascaţii la familia respectivă pentru a efectua o percheziţie domiciliară.

Ce se mai întâmplă cu fetița din Baia de Aramă, adoptată în SUA

Motivul a fost că fetiţa era adoptată de familia din Craiova care are şi cetăţenie americană, printr-o decizie definitivă a Curţii de Apel Craiova, iar asistentul maternal nu mai avea dreptul să o deţină pe Sorina.

În urma apariției acestui caz în presă și pe rețelele de socializare, o petiție online a fost creată, semnată de câteva zeci de mii de oameni. Cei care au semnat-o au cerut ca Sorina să rămână în România, la familia de asistenți maternali.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top