Connect with us
Atentatele de la Paris: Patru bărbați suspectați de legături cu autorii atentatelor din Franța au fost arestați în Spania.

Externe

Atentatele de la Paris: Patru bărbați suspectați de legături islamiste, arestați în Spania

Atentatele de la Paris: Patru bărbați  suspectați de legături islamiste au fost arestați în Spania. Autoritățile spaniole îi acuză pe aceștia că ar face parte dintr-o reţea de imigranţi ce are legături cu Statul Islamic.

Garda Civilă a reţinut “două persoane la Arteixo et Tufions-Vimianzo (nordul ţării – n.r.) şi alte două la Almeria (sud – n.r.), pentru implicarea într-o reţea de imigraţie ilegală cu legături cu Statul Islamic”, se arată într-un comunicat al Ministerului de Interne, citat de AFP, potrivit news.ro.

Potrivit anchetei realizate de o instanță spaniolă, deținuții au fost în contact cu două persoane arestate în Austria pentru presupuse legături cu autorii atentatelor din Franța. Autoritățile de la Madrid afirmă că suspecţii ar fi avut legături cu filiera care a organizat sosirea jihadiștilor în Europa. Investigațiile ulterioare urmează să stabilească exact natura acestor legături.

Cei patru bărbați  sunt suspectaţi de legături cu autorii atentatelor de la Paris

Ancheta privind atentatele de la Paris, a dus la arestarea la Salzburg a unui algerian, Adel Haddadi, şi a unui pakistanez, Mohamed Usman. Cei doi au ajuns în Europa pe 3 octombrie 2015, având asupra lor documente false. Din același val de migranți au făcut parte și doi dintre atacatorii sinucigaşi de pe Stade de France.

Ultimii doi și-au continuat călătoria în timp ce Haddadi și Usman au fost reperați și reținuți. Aceștia ar fi trebuit să formeze o a patra echipă de comando care să acţioneze pe 13 noiembrie la Paris.

Ministerul de Interne a explicat că Spania şi-a intensificat anchetele privind reţelele de imigraţie ilegală. Aceste măsuri au fost o reacție la valul de atacuri teroriste din Europa. Astfel, autoritățile încearcă să oprească infiltrarea teroriștilor în Europa.

Citește și Teroriștii ISIS au lansat un atac chimic, la granița cu Turcia. 22 de rebeli au fost răniți

Spania este pe timp de vară un important punct de trecere pentru aproape trei milioane de magrebieni care au emigrat în Europa. Aceștia traversează Strâmtoarea Gibraltar pentru a-și petrece vacanța în țarile lor de origine și se întorc pe aceeași rută. Unii jihadişti pot profita de aceste valuri de călători pentru a ajunge în Occident.

Din 2015, 168 de persoane au fost plasate în detenţie în Spania pentru presupuse activităţi islamiste.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top