Connect with us
Ca mai tânără victimă a coronavirusului. Un bebeluș fost răpus la doar patru luni

Social

Cea mai tânără victimă a coronavirusului. Un bebeluș a fost răpus la doar patru luni

Virusul continuă să facă ravagii. Situația din țara noastră este tot mai gravă, infectările fiind mai multe pe zi ce trece. Au fost depășite recorduri mari și lucrurile pare să scape de sub control. Numărul deceselor a crescut considerabil, iar printre cei care au fost răpuși de nemilosul virus se număr și un bebeluș de doar patru luni.

Ucis de virus la doar patru luni

Un bebeluș de doar patru luni s-a stins în cursul zilei de marți, 27 octombrie, la Spitalul de Pediatrie din Sibiu. Starea de sănătate a acestuia era una gravă și fusese inernat încă din data de 20 octombrie. Acesta făcea parte dintre cei trei pacienți cu COVID-19 internați în ATI la Spitalul de Pediatrie din Sibiu.

Bebelușul fusese intubat, deoarece avea insuficiență respiratorie și starea lui era gravă, conform surselor medicale. A fost depistat pozitiv cu Covid-19 încă din prima zi de internare. Ulterior, starea lui de sănătate s-a agravat și a avut nevoie de ventilație mecanică. De precizat faptul că acesta avea și alte comorbidități grave.

„Copilul a venit în data de 20 octombrie și a fost internat direct pe Terapie Intensivă pentru că avea insuficiență respiratorie și starea lui era gravă. Diagnosticul de infecție cu coronavirus i s-a pus în primele 24 de ore. Starea lui s-a agravat și a fost nevoie de ventilație mecanică. Copilul avea multiple și importante comorbidități, iar marți seara din păcate a decedat”, a declarat doctorul Ioana Mătăcuță, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pediatrie.

În ultimele 24 de ore au fost declarate 107 decese provocate de infectarea cu noul virus al momentului, printre care și cel al micuțului de doar patru luni. A fost depășit un nou record, după ce ieri, 27 octombrie, fuseseră declarate alte 104 decese cauzate tot de covid-19.

Până astăzi, 28 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 222.559 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 159.855 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 5.343 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv, coform stirioficiale.ro.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top