Connect with us
Nelu Tătaru, despre următoarea etapă de relaxare. Când se deschid restaurantele, stadioanele și teatrul

Social

Nelu Tătaru, despre următoarea etapă de relaxare. Când se deschid restaurantele, stadioanele și teatrul

Pandemia de coronavirus continuă să facă victime în rândul oamenilor. În urma etapelor de relaxare, oamenii au avut parte de mai multă libertate, mulți dintre ei s-au întors la locurile de muncă și la alte activități de dinainte de pandemie. Drept urmare, în ultima perioadă s-a remarcat o creștere semnificativă a numărului de persoane infectate, iar autoritățile au luat măsuri în acest sens. Astfel, cea de-a patra etapă de relaxare de la 1 iulie s-a amânat, urmând să aibă loc la o dată ulterioară. Despre acest subiecte a vorbit și Nelu Tătaru, dar și despre situația precară a României.

Nelu Tătaru, despre următoarea etapă de relaxare. Când se deschid restaurantele, stadioanele și teatrul

Nelu Tătaru a vorbit despre etapa următoare de relaxare, care ar fi trebuit să aibă loc la 1 iulie, dar a fost amânată din cauza situației provocate de cazurile de coronavirus aflate în ascendență în ultima vreme. Astfel, ministrul susține că restaurantele, piscinele interioare, stadioanele, teatrele și sălile de cinema ar trebui să fie deschise din data de 15 iulie, însă este nevoie și de măsuri de prevenire pentru a controla aceste deschideri.

El a mai adăugat că reluarea acestor afaceri este întârziată și de faptul că mai mulți parteneri economici refuză să respecte măsurile impuse autorități pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus. Drept dovadă stă aglomerația de pe litorale și alte zone turistice, unde oamenii au petrecut timp fără a fi controlați și supuși unor reguli, devenind din ce în ce mai iresponsabili. Astfel, Tătaru speră ca deschiderea să aibă loc cât mai repede posibil, însă totul depinde de evoluția situației și atitudinea românilor.

„Odată cu stabilirea regulilor, care din punctul nostru de vedere, al Institutului de Sănătate Publică există, trebuie doar adaptate la restaurante, mai este şi respectarea acestor reguli. În măsura în care zilele următoare vom avea o concluzie în acest grup tehnic de lucru vom aborda, tot în context epidemiologic al creşterii numărului de cazuri sau nu, şi momentul redeschiderii restaurantelor. Noi vrem să fie cât mai repede.”, a spus Tătaru

Va fi analizată evoluția epidemiei din această perioadă și dacă se va constata că situația este sub control și vor scădea infectările, va putea fi adoptată cea de-a patra etapă de relaxare mult așteptată. În caz contrar, dacă oamenii continuă să nu respecte măsurile și să conteste existența virusului,  valul doi de coronavirus despre care specialiștii vorbesc în ultima perioadă se va intensifica.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top