Connect with us
Noi măsuri pentru românii care vor să intre în Belgia

Social

Noi măsuri pentru românii care vor să intre în Belgia

Autoritățile belgiene au anunțat noi măsuri privind condițiile de intrare pe teritoriul Regatului Belgiei, măsuri care au intrat deja în vigoare începând de duminică, 12 iulie. Condițiile de intrare vizează clasificarea statelor de proveniență a persoanelor care doresc să intre în Regatul Belgiei, pe trei categorii: zona verde, zona portocalie și zona roșie.

Noi măsuri pentru românii care vor să intre în Belgia

Zona verde nu implică măsuri speciale, în zona portocalie autoritățile belgiene pot stabili măsuri specifice, iar în zona roșie – carantina și testarea la intrarea pe teritoriul Belgiei sunt obligatorii.

Conform informațiilor comunicate public de către autoritățile belgiene, România a fost inclusă pe lista statelor din zona portocalie. Astfel, cetățenilor care intră din România în Regatul Belgiei în scop turistic (călătorie neesențială), începând cu data de 13 iulie a.c., li se recomandă vigilență crescută privind prevenirea și apariția unor simptome asociate infecției cu COVID-19.

Totodată, MAE recomandă cetățenilor români care intenționează să călătorească în Belgia consultarea informațiilor publicate pe site-ul autorităților belgiene – https://diplomatie.belgium.be/en.

Asistență consulară pentru cetățenii români

Ministerul Afacerilor Externe precizează că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Bruxelles +32 (0)2 347 5338,  +32 (0)2 345 0040 și  +32 (0)2 344 1658.

Apelurile vor fi redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice +32(0)2 344 0854.

20 de state interzic accesul românilor sau le condiționează intrarea pe teritoriile lor. Totul din cauza înrăutățirii situației infectărilor cu coronavirus în România. 14 dintre acestea sunt țări membre ale Uniunii Europene.

Cele 20 state din Europa care interzic accesul românilor sau impun restricții la intrarea pe teritoriul lor sunt: Austria, Bosnia și Herțegovina, Cipru, Danemarca, Estonia, Finlanda, Grecia, Irlanda, Islanda, Letonia, Lituania, Malta, Muntenegru, Norvegia, Marea Britanie, Olanda, Republica Moldova, Slovacia, Slovenia și Ungaria.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top