Connect with us
Prof. Streinu-Cercel a dezvăluit când este posibil să ne întoarcem la o viață normală

Social

Prof. Streinu-Cercel a dezvăluit când este posibil să ne întoarcem la o viață normală

Managerul Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş din Bucureşti, prof. dr. Adrian Streinu Cercel, este de părere că viaţa românilor ar putea reveni la normal peste circa două luni, adică la începutul lunii iunie.

Prof. Streinu-Cercel a dezvăluit când este posibil să ne întoarcem la o viață normală

Medicul a mai precizat că pentru a reuși să revenim la o viață normală este neaparat nevoie de intervenția și eforturile președintelui Klaus Iohannis, care ar trebui să convoace CSAT.

„Voi contraria pe foarte multi oameni. Din punctul meu de vedere, mă intereseză să nu vad pacienţi îmbolnăviţi. Dacă ei se îmbolnăvesc, vreau să văd doar formele uşoare. Dacă oamenii mor, despre ce economie mai vorbim noi? Trebuie o pauză de 10 săptămâni după care ne putem relua viaţa. E momentul ca preşedintele să se implice în mod direct. Iar decizia să fie la cel mai înalt nivel posibil. Trebuie convocat CSAT”, a declarat profesorul Streinu Cercel, la o ediţie live la Mediafax.

Întrebat dacă s-ar putea relua activitatea la începutul lunii iunie, medicul a răspuns: „Categoric”.

Cu privire la bilanțul de ieri, 28 martie, Streinu Cercel a declarat: „este foarte trist. Mi-as fi dorit sa fie altfel dar din pacate nu este. Impreuna cu colegii de la Ministerul Sanatatii s-a elaborat planul Alb, in care s-a stabilit cine intra in prima linie si cand. Ne intereseaza cu ce forte din linia intai suntem la bataie. In momentul de fata reteaua de boli infectioase din Romania e in prima linie. In prima linie sunt infectionistii si pneumologii. Urmeaza spitalele de suport, gandite ca sa reusim sa facem fata acestei pandemii, mobilizarea a fost exemplara. Trebuie sa esalonam aceasta batalie astfel incat sa ne conservam resursa umana. Mobilizarea a fost generala. As vrea sa multumesc tuturor colegilor ca nu au facut niciun pas inapoi”.

Astăzi, 29 martie, a fost înregistrat cel mai mare număr de îmbolnăviri în România: 308 pacienți. Până acum sunt 38 de decese la nivel național.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

1 Comment

1 Comment

  1. Elena

    2020-03-30T10:08:54+03:00 at 10:08

    Ei ii d- le doctor streinu cercel ,țineți lumea secrestrata in casa pana in 2021 cat mai este ce suportat dumneavoastra numai reguli stiti sa dati ca cadar pe cei de i închideți in ap.nu va intereseaza cum suporta este??? Foarte bine, tind sa va mentionez ca eu deja sant psihic bolnava am impresiaca vreti sa ne omorati cu buna stiinta ,,,si iarasi am o nelamurire cum de ne imbolnavim numai noi ?? Dar astea de stau sa ne pazeasca daca iesim afara ,,ei ce au ca vad ca sant bine mersi de ei vad ca nu se lipește nimic si au ceva timp de cand tot ne păzesc. Care i secretul???

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top