Connect with us
România ajunge în scurt timp în Scenariul 4. Nelu Tătaru, mesaj important pentru medici

Social

România ajunge în scurt timp în Scenariul 4. Nelu Tătaru, mesaj important pentru medici

România va ajunge poate chiar mâine în scenariul 4. Mai exact vom depăși pragul de 2000 de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 și autoritățile vor impuse noi restricții și vor lua măsuri și mai drastice. Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a vorbit despre măsurile care urmează a fi luate și i-a asigurat pe medici să ministerul pe care îl conduce va face tot posibilul să le asigure condiții normale de lucru.

România ajunge în scurt timp în Scenariul 4. Nelu Tătaru, mesaj important pentru medici

Ministrul a vorbit și despre starea de sănătate a doctoriței de la spitalul Gerota, care se află într-o situație gravă, fiind internată la ATI. Totodată, el i-a îndemnat pe medici să își recapete încrederea, pentru că este mare nevoie de ei mai ales acum când România intră în scenariul 4.

„Suntem la pacientul 1760, avem în acest moment mai puţin de 300 de cazuri până la scenariul 4, în care cazurile uşoare şi medii vor fi tratate la domiciliu, iar celelalte în spitale, la boli infecţioase, iar cele critice la ATI. Suntem într-un scenariu în care avem nevoie de tot ce înseamnă corp medical. Trebuie să îşi recapete încrederea, iar asta se poate doar prin siguranţa muncii lor. Chiar vorbeam acum câteva minute cu un coleg şi vă pot spune că starea şefei secţiei ATI de la Gerota este un pic ameliorată”, a declarat Nelu Tătaru, la România TV.

Nelu Tătaru a confirmat faptul că echipamentele atât de necesare vor ajunge în curând la medicii din România.

„Menirea noastră este de a vindeca oameni. Doctorii trebuie să ştie că ministerul Sănătăţii va face totul ca medicii să poată lucra în condiţii normale, ne vin şi echipamentele. În noul protocol, toţi cei care vin cu probleme respiratorii la spital, fără să fi avut contacte cu persoane confirmate, vor fi testaţi pentru coronavirus. Mergem spre 2500-3000 de teste pe zi, capacitate de testare. Avem un stoc de 200.000 de teste, dar şi un contract cu sud-coreenii pentru 2 milioane de teste.”, a mai spus acesta.

Nelu Tătaru a oferit detalii și despre testarea pentru coronavirus

Ministrul susține că testele rapide sunt pentru cei care sunt spitalizați.

„Testele rapide sunt de anticorpi, ele ne arată că am trecut prin boală. Ele trebuie dublate şi de un test molecular, PCR, pentru a ne arăta dacă mai avem virusul în organism sau nu. Avem şi teste rapide, dar sunt pentru cei care sunt în spitalizare, pentru a putea evidenţia când a apărut reacţia organismului”, a mai explicat ministrul.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top