Connect with us
Ultima zi pentru depunerea candidaturilor la alegerile locale

Alegeri Locale 2020

Ultima zi pentru depunerea candidaturilor la alegerile locale

Astăzi – 18 august, este ultima zi pentru depunerea candidaturilor la alegerile locale din acest an, conform calendarului anunțat de Autoritatea Electorală Permanentă. Pe 24 august birourile electorale de circumscripţie vor încheia un proces-verbal prin care se va constata rămânerea definitivă a candidaturilor.

Ultima zi pentru depunerea candidaturilor la alegerile locale

Astăzi este ultima zi pentru depunerea candidaturilor la alegerile locale din acest an. Candidații mai au la dispoziție doar această zi pentru a finaliza înscrierile în cursa pentru fotoliul de primar. Pe 24 august birourile electorale de circumscripţie vor încheia un proces-verbal prin care se va constata rămânerea definitivă a candidaturilor. Campania electorală va începe pe 28 august şi se va încheia pe data de 26 septembrie, la ora 7:00.

Potrivit Hotărârii nr. 576/2020 privind aprobarea programului calendaristic pentru realizarea acţiunilor necesare organizării şi desfăşurării în bune condiţii a alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020, ultima zi de depunere a candidaturilor este 18 august.

Astăzi, liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu îşi va depune candidatura pentru Primăria Capitalei, marţi, de la ora 11.30.

Printre cei care şi-au depus până acum candidatura la Primăria Municipiului Bucureşti se numără Gabriela Firea (PSD), Traian Băsescu (PMP), Nicuşor Dan – candidatul unic al Dreptei (susţinut de PNL şi Alianţa USR-PLUS), Ioan Sîrbu – Pro România, Ilan Laufer de la Platforma Social Liberală (PSL) şi Viorel Cataramă, liderul partidului Dreapta Liberală.

„Reamintim că desfăşurarea în bune condiţii a operaţiunilor electorale depinde de respectarea de către formaţiunile politice, candidaţi şi alegători a tuturor normelor de protecţie sanitară impuse de autorităţile medicale competente”, precizează AEP.

Conform Metodologiei candidaturilor pentru alegerile locale, declarația de renunțare la candidatură se depune la biroul electoral de circumscripţie la care a fost depus dosarul de candidatură.

Datele susținătorilor și semnăturile acestora pot fi colectate pe suport de hârtie sau prin mijloace electronice, acestea din urmă incluzând platforme on-line specifice și serviciile de poștă electronică.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Alegeri Locale 2020

To Top