Connect with us
Nicușor Dan susține că PSD și ALDE pot face guvernul din iarnă

Alegeri parlamentare

Nicușor Dan susține că PSD și ALDE pot face guvernul din iarnă

Calculele pentru viitorul guvern al României par a fi făcute, conform declarațiilor lui Nicușor Dan de astăzi. Liderul USR (Uniți Salvăm România) a prezentat astăzi un sondaj de opinie referitor la intenția de vot la alegerile parlamentare care vor avea loc pe 11 decembrie.

Formațiunile PSD și ALDE au împreună 55% în sondaj și pot oricând să formeze guvernul deoarece vor avea majoritatea parlamentară, recunoaște cu teamă Nicușor Dan, conform Hotnews.ro.

„În momentul ăsta, PSD + ALDE nu ar avea nicio problemă să formeze guvernul. Însă, PSD a fost de multe ori în situația câștigătoare, chiar cu două săptămâni înainte de alegeri și de multe ori prezența masivă la vot a răsturnat calculele dinainte. Eu sper să se întâmple același lucru”, a declarat astăzi Nicușor Dan, scrie HotNews.

PSD propune ca directorii din învățământul preuniversitar să fie aleși de profesori

Primele imagini cu crama unde s-ar fi întâlnit Sebastian Ghiță cu Laura Codruța Kovesi

Nicușor Dan a subliniat încă o dată că USR nu vrea să facă o alianță, dar își dorește să voteze în Parlament pentru un guvern cu care să poată discuta și pe care să îl poată ajuta. Sondajul prezentat de Nicușor Dan a fost realizat de Kantar TNS, unde PSD este cotat cu 45% intenție de vot, PNL cu 25%, USR cu 10%, ALDE cu 7%, iar UDMR cu 5%. Maghiarii vor trece pragul electoral și vor intra în Parlament, conform sondajului. PMP are doar 4%, iar PRU, formațiune tot mai vocală în ultimele săptămâni datorită expunerii lui Sebastian Ghiță, are doar 1%.

„Am spus de multe ori că ținta noastră este 10%. Aveți încredere că nu am pus din pix 10% la USR. (¬) Am fost realiști. Suntem pe creștere și peste două luni și jumătate vom fi mult mai sus. USR este a treia forță politică din România, începând de azi”, a mai spus Dan.

Sondajul a fost realizat în perioada 14-23 septembrie, prin metoda CATI, telefonic. Eșantionul a fost de 1001 persoane, iar marja de 3,2%.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Alegeri parlamentare

To Top