Connect with us
Alegeri parlamentare 2016. PSD Alba a depus plângeri împotriva PNL

Alegeri parlamentare

Alegeri parlamentare 2016. PSD Alba a depus plângeri împotriva PNL

Alegeri parlamentare 2016. PSD Alba a depus plângeri la Biroul Electoral Județean și la Inspectoratul Județean de Poliție împotriva PNL.

Membrii Partidului Social Democrat îi acuză pe cei de la PNL că au continuat campania electorală în mediul online. BEJ a admis sesizarea social-democraților și a cerut PNL Alba să retragă postările de pe Facebook.

Departamentul de Comunicare al PSD Alba a transmis informațiile printr-un comunicat de presă. Trei lideri locali s-au ocupat de finalizarea plângerilor și depunerea acestora la instituțiile menționate mai sus.
LIVE de la Alegerile Parlamentare 2016

CITEȘTE ȘI: Alegeri parlamentare 2016 EXIT POLL, prezența la vot în timp real LIVE TEXT

”PNL sau lideri PNL (Florin Roman, Ion Dumitrel, Mircea Hava) au distribuit pe reţele de socializare mesaje sponsorizate de îndemn la vot sau îndemnuri directe la vot. Aceste fapte sunt interzise de legea electorală şi constituie contravenţie”, se arată în comunicatul PSD Alba, scrie news.ro.

BEJ Alba a admis plângerea socialiștilor și, prin decizia nr. 33, a cerut liberalilor să înceteze campania electorală de pe Facebook în ziua votului. Inspectoratul Județean de Poliție Alba va verifica plângerea făcută de PSD.

Până la ora 13, prezența la vot a fost de 18,8%, conform Biroului Electoral Central (BEC). Fruntașe la vot sunt județele Teleorman, Olt, Dâmbovița și Constanța, în această ordine.

Liderii principalelor partide au votat deja. Președintele României, Klaus Iohannis, și foștii președinți, Băsescu și Iliescu, au votat la Liceul Jean Monnet din Capitală.

Iliescu a votat pentru oamenii cu venituri mici

„Sper să se consolideze nişte procese care au evoluat într-un sens pozitiv. Sper să fie limitate o serie de devieri de la mersul lucrurilor, aşa cum doreşte lumea. Sper să ofere viitoarea componenţă a parlamentului cu mai multă satisfacţie oamenilor şi mai ales oamenilor care duc greul, cei care au venituri mici, care se descurcă greu cu ele. Rămâne pentru noi o problemă majoră. Mersul ţării, datele pe ansamblu să se reflecte şi în viaţa oamenilor şi în viaţa mai bună a celor mulţi”, a declarat Iliescu azi.

CITEȘTE ȘI: ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Klaus Iohannis: Am votat pentru o Românie prosperă şi puternică

„Şi cred că un număr mare de oameni înţeleg acest lucru. Sigur, sunt şi oameni care nu mai au încredere – ăsta este un aspect negativ al evoluţiei noastre, oamenii nu mai au încredere în structurile statale, în cei acre sunt aleşi, care nu totdeauna au răspuns nevoilor.

Dar trebuie să facem această ruptură şi să dăm mai multă încredere oamenilor şi comunicarea aceasta sufletească între cei aleşi şi alegători să fie temeiul consolidării democratice”, a declarat Ion Iliescu la ieșirea din secția de votare.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Alegeri parlamentare

To Top