Connect with us
Angela Gheorghiu, mesaj DUR pentru Gabriela Firea: „Sunt complet deziluzionată”

Monden

Angela Gheorghiu, mesaj DUR pentru Gabriela Firea: „Sunt complet deziluzionată”

Angela Gheorghiu este dezamăgită de modul în care primarul General al Capitalei a gestionat evenimentul de pe Arena Națională cu Simona Halep. Una dintre cele mai bune soprane din lume a scris pe pagina sa de socializare un mesaj în care a criticat gestul Gabrielei Firea de a-i oferi Simonei cheia orașui.

Ea a adăugat că și ei i-au fost oferite cheia și cetățenia de onoare a orașului București în anul 2017, dar nu le-a acceptat.

La evenimentul de aseară, Gabriela Firea a fost huiduită de către cei prezenți la evenimentul de pe Arena Națională.

Citește și: Momente tensionate la Arena Națională! Gabriela Firea a fost huiduită de zeci de mii de oameni

Sunt profund deziluzionată, stimată doamnă primar al oraşului Bucureşti, pentru că aţi continuat să vă folosiţi de numele unor mari personalitaţi, oferindu-le cheia şi cetăţenia de onoare a Bucureştiului. Având o cariera mondială din anul 1990 până astăzi, sunt şi eu un exemplu pentru elita şi intelectualii din România ce nu se lasă instrumentalizaţi de dumneavoastră.

Da, ţin să subliniez că am refuzat cheia şi cetăţenia de onoare a oraşului Bucureşti în septembrie 2017 cu ocazia concertului meu, oferit de către primăria oraşului Bucureşti publicului din România. Am refuzat aceste onoruri şi pe data de 1 decembrie 2017, cu ocazia Zilei Naţionale a României.

V-am trimis chiar atunci, pe 1 decembrie 2017, un e-mail cu o scuză, crezând sincer că va urma să îmi oferiţi aceste distincţii doar pentru ceea ce reprezint în lumea artei internaţionale şi nu pentru a vă putea folosi de numele meu pentru imaginea politică a domniei voastre. Am simţit atunci că munca şi notorietatea mea vor fi instrumentalizate de către dumneavoastră şi de aceea am refuzat.

Apoi am aflat că în aceeași zi de 1 decembrie ați oferit cheia și cetățenia de onoare a Bucureștiului acelor șase personalități românești, ce v-au răspuns afirmativ, ca la comandă.

Ce au simțit oare acele 6 personalități, care au fost invitate în aceeași zi, în dimineața zilei de 1 decembrie, pentru a fi onorate, pe fugă, în locul meu, în ciuda lungilor cariere ce le-au avut, nu știu.

Citește și: Gabriela Firea și-a suspendat pagina de Facebook după ce a fost huiduită pe Arena Națională

Mi-am dorit întotdeauna și încă îmi doresc ca aceste onoruri primite din partea țării mele să îmi fie oferite numai și numai pentru munca mea și pentru dăruirea mea întru artă, pentru cariera ce am avut-o pe întreg mapamondul de 28 de ani. Există multe metode de a onora un artist.

Angela Gheorghiu, mesaj pentru toate personalitățile din România

Invit pe toți politicienii români să se poarte cuviincios și să nu se mai servească niciodată pentru interesele lor mărunte politice de marile personalități din România ce obțin mari succese și victorii!

Nu este elegant ca un om politic să se servească în mod public de talentul, succesul și mai ales de munca unei personalități artistice mondiale. Țin foarte mult să vă asigur că există și oameni care țin la demnitatea și la munca lor, dând dovadă de o coloană vertebrală solidă și care sunt extrem de atenți la imaginea, asocierea și onorabilitatea muncii lor.

Recomand fiecărei personalități în România ca în viitor să cumpănească foarte bine înainte de a accepta o astfel de recunoaștere.”, a scris Angela Gheorghiu pe pagina persoanlă de Facebook.

1 Comment

1 Comment

  1. gica

    2018-06-12T16:22:44+03:00 at 16:22

    ……pacat,unde-i minte, exista si sincope de a intelege pe cei care nu sant ca tine..!..era evenimentul Primariei Capitalei si nu stiu …….cine urma sa o prezinte ….portarul ,smecherii cu lozinci pusi pe huiduit,…? cred ca Primarul are dreptul sa-si prezinte evenimentul organizat de propria institutie si nu subalternii….

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Monden

To Top