Connect with us
Magda Vasiliu a dezvăluit în ce stare se află băiețelul ei și ce are de gând să facă

Monden

Magda Vasiliu a dezvăluit în ce stare se află băiețelul ei și ce are de gând să facă

Magda Vasiliu a trecut prin momente foarte delicate cu fiul ei. Prezentatoarea TV a aflat că Vlad, băiețelul ei, suferă de cancer și a întâmpinat mari dificultăți în România cu tratamentul.

Magda a luat decizia de a pleca din țară, în Italia, pentru ca băiatul ei să aibă o șansă la viață.

Ea a dat un interviu pentru Știrile Kanal D în care a povestit cum a ajuns în Italia, ce i-au spus medicii acolo și ce a decis să facă în țară.

„De ce am plecat? Am plecat pentru că nu aveam cum să-mi salvez copilul acolo. În România mi s-a spus că cea mai bună soluție ar fi amputația piciorului. Aici (n.r. în Italia), când le-am descris situația și le-am spus de amputație, au făcut ochii mari și m-au întrebat de ce”, a povestit jurnalista Magda Vasiliu la Știrile Kanal D.

Mi-a atras atenția (n.r.- medicul) că va stârni un vulcan și că în felul asta celulele canceroase se pot răspândi prin tot corpul, ceea ce evident oferă șanse minime de vindecare.

Deci, practic, prima lovitură pe care am luat-o a fost la două zile după am ajuns cu copilul la camera de gardă de la Marie Curie. Ăla a fost și momentul în care am decis împreună cu soțul meu să plecăm cât se poate de urgent.

A fost marea șansa a lui Vlad că familia soțului meu să locuiască de ani buni la Romă. Decizia de a plecă, sosirea la Romă au fost chestiuni de o zi.

Am ajuns la cameră de gardă cu Vlad fără niciun alt document în afară de pașaport, spunându-le că este un copil suspectat de cancer osos.

Nu ne-au cerut medici de familie, trimiteri, au luat copilul, l-au internat și într-o săptămâna aveam diagnostic. În 10 zile a început chimioterapia”, a rememorat Magda Vasiliu.

Medicii din Italia i-au spus jurnalistei că tratamentul fiului ei este unul de durată. Magda Vasiliu a încercat să își ia concediu medical pentru a sta cu fiul ei în Italia, dar s-a lovit de probleme birocratice aici.

„Mi se cerea să vin cu el în țară la control, nu era transportabil cu avionul, era în aplazie medulară, valorile erau 0, avea interdicția de a pune piciorul în pământ, el era în scaun cu rotile”, a spus Magda Vasiliu.

Faptul că respectivul caz a fost mediatizat a dus la schimbarea legii.

Ce a decis să facă Magda Vasiliu

Tratamentul pe care Vlad l-a urmat în Italia a dat roade, iar boală e acum în remisie completă.

Magda Vasiliu și soțul ei au decis să înființeze asociația „Luptă pentru viață”, încercând să ajute părinții care nu au, la fel ca ei, șansa de a merge imediat în străinătate atunci când copiii lor sunt diagnosticați cu cancer.

Toți copiii care au primit același diagnostic cu Vlad sunt toți morți (…) Toate chestiile astea te macină și te gândești la un moment dat că ar putea fi și copilul tău.

Am primit sute de mesaje în anul asta de la părinți cu copii bolnavi, care nu știu încotro s-o apuce, care îmi povestesc ororile prin care au trecut în țara, am documente trimise de părinți cu 3 diagnostice diferite făcute pe aceeași biopsie, cu RMN-uri interpretate greșit, cu citostatice care lipsesc, cu transplanturi medulare care se fac atunci când măduva nu este curată.

Încercam măcar o viață, două, trei să salvăm pentru că știm ce înseamnă. Am trăit în casă cu un copil care a făcut chimioterapie, n-a putut să mănânce, dintr-un copil care mergea la înot, la fotbal, la țara, alergă prin toate ulițele din sat, s-a trezit brusc într-un scaun cu roțile, în care a stat 8 luni de zile.

Vrem să oferim cazare părinților care vin aici, vrem să îi ajutăm cu tot ceea ce înseamnă problemele administrative, cu taxele care se plătesc către sistemul italian de sănătate, pentru că plătim în România sistem de sănătate dar nu beneficiem de nimic„, a spus Magda.

Citește și: Doliu în televiziune. O prezentatoare TV a murit de cancer

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Monden

To Top