Prezentatoarea TV Nora Dincă, imagini cu ea după ce a fost afectată de gazele toxice din Piața Victoriei

16.08.2018
Prezentatoarea TV Nora Dincă, imagini cu ea după ce a fost afectată de gazele toxice din Piața Victoriei

Prezentatoarea TV, Nora Dincă, a făcut publice imagini cu ea după ce a fost afectată de gazele toxice la protestul din 10 august din Piața Victoriei.

Jurnalista a scris și un mesaj în dreptul fotografiilor în care i-au rămas mai multe semne pe piele, după ce a inhalat de mai multe ori substanțele folosite de către jandarmi pentru a dispersa populația venită la protest.

Aceasta a dezvăluit că îi este foarte frică din cauza faptului că tușește și este foarte răgușită.

„M-am jenat până acum să le fac publice. Le-au văzut doar apropiații și procurorii militari . Sunt însă atât de revoltată de minciunile și tupeul acestor borfași criminali, încât trebuie să le arăt, că nu cumva să mă trezesc că zice vreunul că am mințit. Așa am arătat în acea noapte. La tv nu se văd că în realitate, eram grena.

Citește și: Ce spune comandantul operațiunii din Piața Victoriei despre jandarmerița agresată: „M-a speriat”

Până dimineață nu am putut stă locului, trebuia să mă mișc încontinuu ca să nu urlu. Aveam pulsul 130 și frison. Îmi veneau în minte tot timpul copiii de Colectiv, ce trebuie să fi fost pe sufletul lor, iar asta mă ajută să nu plâng. Când m-am spălat pe cap, m-am gândit foarte serios că e posibil să mor. Și acum tușesc până la sufocare și sunt răgușită.

Citește și: Șeful jandarmilor care a coordonat acțiunea din 10 august din Piața Victoriei: „Îmi cer scuze”

Am două prietene care și azi tușesc sânge și se simt foarte rău. Niște doctori ticăloși scriu diagnostice seci de faringita și laringita acută, fără să facă investigații amănunțite (analize de sânge, de sputa etc). Și refuză să pomenească în fișa că au fost expuse vineri la gaze toxice în Piață Victoriei, pe motiv că au trecut 72 de ore.

Este inadmisibil tot ce se întâmplă -psihopații criminali sunt puși șefi. Mint, cu nerușinare, președintele țării tace și pare fără griji, iar poporul cinstit, vânat și gazat și bătut, e pe cont propriu.

Să va ferească Dumnezeu cel Sfânt de cod roșu de gradul IV pe bune, jigodiilor”, a scris Nora Dincă pe pagina ei de Facebook.

Ce spune Jandarmeria Română despre gazele folosite la protestul din 10 august

Gazele iritant lacrimogene folosite de Jandarmeria Română în diferite dispozitive sunt achiziţionate exclusiv de la producători autorizaţi şi certificaţi conform legii, iar aceste substanţe sunt folosite de majoritatea forţelor de ordine din ţările europene, a informat miercuri Jandarmeria Bucureşti.

„Gazele iritant lacrimogene folosite de Jandarmeria Română în diferite dispozitive – spray de mână, pulverizator de capacitate mărită sau cartuşe iritant lacrimogene – sunt achiziţionate de către instituţia noastră exclusiv de la producători autorizaţi şi certificaţi conform legii.

Menţionăm totodată că aceste substanţe sunt folosite de majoritatea forţelor de poliţie şi jandarmerie europene”, se arată într-o precizare transmisă de Jandarmeria Bucureşti, în contextul informaţiilor apărute în spaţiul public privind substanţele iritant lacrimogene.