Connect with us
Cum a devenit Ioan Gură de Aur principalul sfânt la care se roagă oamenii afectați de pandemia de COVID-19

Spiritualitate

Cum a devenit Ioan Gură de Aur principalul sfânt la care se roagă oamenii afectați de pandemia de COVID-19

Pandemia de coronavirus este una dintre cele mai mari probleme cu care ne confruntăm acum. Acest virus nemilos a schimbat complet cursul firesc al vieții noastre și ne-a transformat. Teama este sentimentul cu care ne luptăm zi de zi și sperăm că vom scăpa de el în curând. Până când criza sanitară va lua sfârșit, tot ce ne rămâne de făcut este să ne protejăm atât pe noi, cât și pe cei din jurul nostru, să respectăm măsurile impuse de specialiști și să ne rugăm. Unul dintre sfinții în care oamenii și-au pus speranțe în ultima perioadă este Ioan Gură de Aur.

Ioan Gură de Aur, sprijinul nostru în timpul pandemiei

Ioan Gură de Aur a devenit sfântul la care oamenii se roagă pe timp de pandemie. În preajma sărbătorilor Pascale, Arhiepiscopia Aradului a venit în ajutorul credincioșilor care se luptă cu pandemia de covid-19, care se tem de infectare cu nemilosul virus, au trecut deja printr-o astfel de experiență sau au pierdut persoane dragi din cauza bolii.

Ierarhii arădeni, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei și Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, au rânduit o procesiune cu Moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur și cu cele două icoane de la Athos, respectiv icoana Maicii Domnului ”Pantanassa”, vindecătoarea de cancer, și cea cunoscută ca Deisis, care îl înfățișează pe Hristos ca Împărat așezat pe tron.

În Duminica Floriilor, Ierarhii arădeni s-au rugat pentru liniștea celor din Arad, având în vedere că situația este una dificilă și acolo. Astfel, s-au rugat pentru ca oamenii să fie feriți de acest nemilos virus, să se vindece cei care l-au contractat, dar și pentru sufletele celor care au pierdut lupta cu acesta.

De atunci, oamenii cred că Sfântul Ioan Gură de Aur îi protejează și se roagă la acesta pentru binele lor. El este sărbătorit pe data de 13 noiembrie și este cunoscut pentru viața sa lipsită de păcat pe care a trăit-o. Acesta a determinat foarte mulți oameni să urmeze calea pocăinței, a postit, cu prețul sănătății sale și s-a ocupat de vindecarea bolnavilor și de hrănirea săracilor.

Rugăciune către Ioan Gură de Aur, vindecătorul de boli

O, luminătorule a toată lumea, prea­bunule Părinte Ioane Gură de Aur, stâlp și întărire a Bisericii, povățuitorule al pocăinței, ajutător al bolnavilor și apărător al celor ne­căjiți, sărguiește degrab a ne ajuta; izbă­vește turma lui Hristos de lupii ce o ră­pesc și pe toți creștinii îi păzește de gâlcevile lumești, de cutremur, de venirea altor nea­muri, de robie, de sabie și de războiul cel dintre noi, de foamete, de potop, de secetă, de boli și de moarte năprasnică. Miluiește-ne și pe noi, cei care cu mintea, cu lucrul și cuvântul suntem întru întunericul păcatelor, pentru ca prin rugăciunile tale, să ne izbăvim de mânia lui Dumnezeu și de chinul cel veșnic. Dă­ruiește-ne iubirea și râvna ta pe care le-ai arătat Bisericii lui Hristos. Luminează mintea noastră cu lumina dumnezeieștilor învățături și ajută-ne să ajungem întotdeauna la înăl­țimea gândului smerit, spre slava lui Dum­nezeu și a noastră mântuire. Amin.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Spiritualitate

To Top