Connect with us
Bacalaureat 2020. Data și cum se va susține examenul de BAC

Social

OFICIAL Bacalaureat 2020. Data și cum se va susține examenul de BAC UPDATE

Bacalaureat 2020. Președintele Klaus Iohannis a susținut astăzi, 27 aprilie, o conferință de presă în care a anunțat noile măsuri adoptate. Printre aceste măsuri a fost discutată și reluarea activităților școlare. În acest context, președintele a declarat că atât grădinițele, școlile, cât și liceele și universitățile vor rămâne, în continuare, închise. Anul școlar se va încheia la 12 iunie. Până atunci, cursurile se vor desfășura în mediul online. Examenul de bacalaureat 2020 se va desfășura în condiții normale, la aceeași dată, însă vor fi luate măsurile necesare.

ACTUALIZARE, ora 16:22: Ministrul Educației a anunțat data oficială când va începe Examenul de Bacalaureat 2020. Data Oficială pentru Bac este 22 iunie. Prima dată se vor da probele scrise, iar ulterior cele de competențe

OFICIAL DATA Bacalaureat 2020. Cum se va susține examenul de BAC

Iohannis a declarat, oficial, că școlile vor rămâne închise până în septembrie, când va începe un nou an școlar. Cu toate acestea, au fost luate măsuri în ceea ce privește încheierea anului școlar în condiții normale. Astfel, mediile vor fi încheiate cu ajutorul notelor obținute până în prezent și vor putea fi făcute, ulterior, evaluările suplimentare necesare.

În ceea ce privește examenul de bacalaureat 2020, acesta se va desfășura în condiții normale, la data deja stabilită. De asemenea, elevii din clase terminale se vor putea întoarce la școală în intervalul 2-12 iunie. Atunci s-ar putea realiza o pregătire pentru examen, însă vor fi păstrate măsurile de protecție necesare.

„Elevii din clasele terminale vor putea reveni la școală după 2 iunie, între 2 și 12 iunie, pentru a se pregăti pentru examenele naționale. În această situație, altfel decât dacă toți s-ar fi întors la școală, normele de distanțare pot fi respectate. Vor fi maximum 10 elevi într-o sală de clasă, vor sta maximum 2-3 ore acolo și se vor pregăti pentru examenele naționale.”, a declarat președintele.

Deși bacalaureatul se va desfășura în condiții normale, la aceeași dată stabilită, vor fi respectate cu strictețe măsurile de protecție și se va impune o nouă conduită. Astfel, elevii vor sta la distanță mare unii de ceilalți, vor intra pe un coridor și vor ieși printr-o altă parte. De asemenea, se vor face dezinfecții regulate și, cel mai important, un triaj al elevilor. Fiecare elev va fi verificat, i se va luat temperatura și se va stabili dacă îndeplindește măsurile necesare susținerii examenului de bacalureat.

Toate detaliile referitoare la desfășurarea acestui examen național vor fi comunicate în perioada următoare. Toți elevii trebuie să fie informați cu privire la noile măsuri stabilite.

OFICIAL Deschiderea școlilor ar fi generat un nou val de îmbolnăviri

Klaus Iohannis a motivat aceste hotărâri, susținând că situația din prezent nu permite asumarea unor asemenea riscuri. Dacă activitatea școlară s-ar fi reluat, infectarea cu noul coronavirus nu ar fi putut fi evitată. A fost dat exemplul Franței, care la câteva zile de la deschiderea școlilor, a înregistrat noi infectări în rândul elevilor și cadrelor didactice.

„Trebuie să fim conștienți că epidemia nu s-a terminat. Aud că trebuie să ne relaxăm, dragii mei, din păcate nu este așa. Nu putem să vorbim despre o relaxare sau o încetinire. Trebuie să ținem cont de câteva lucruri simple. Faptul că elevii s-ar duce la școală ar implica două riscuri mari: riscul major ca elevii să ducă boala la școală și unul de a duce boala de la școală acasă.”, a adăugat președintele.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top