Connect with us
Alegerile locale au fost amânate

Alegeri Locale 2020

Alegerile locale au fost amânate

Guvernul a adoptat în ședința de luni o Ordonanță de Urgență prin care prelungește mandatul aleșilor locali, în primă fază, până la sfârșitul anului, respectiv 31.12.2020. Ulterior, va fi stabilită data la care va avea loc scrutinul.

„Deci, practic, amânăm data alegerilor- urmează să o hotărâm. Se simplifică procedurile şi prelungim mandatul până în cel mult 31 decembrie”, a spus Orban.​

Alegerile locale au fost amânate. Noi măsuri luate de autorități

Vicepremierul României, Raluca Turcan, a declarat că, din cauza pandemiei cu care se confruntă țara noastră și conform stării de urgență adoptată de Klaus Iohannis, activitățile de campanie și alegerile nu se pot organiza într-un context sigur, ceea ce motivează alegerea amânării acestora.

Proiectul de Ordonanţă a fost făcut de Autoritatea Electorală Permanentă, împreună cu MAI şi Ministerul Dezvoltării. De asemenea, au fost luate măsuri și în ceea ce privește procedura de vot, care a suferit modificări în scopul simplificării ei.

„Va fi prezentată o singură listă de susținători și un număr minim de 25.000 de semnături, 500 din fiecare județe, 1.000 din municipiul București. Există posibilitatea ca în locul listelor să se depună o contribuție de 3% din valoarea maximă pentru funcția pentru care candidează sau 50 de salarii de bază”, a spus vicepremierul.

Conform unor surse politice, desfășurarea alegerilor locale a intrat în atenția celor responsabili și deja sunt luate în calcul mai multe variante, printre care și cea la nivel guvernamental, care prevede o reprogramare în lunile septembrie și octombrie ale anului următor. De asemenea, și alegerile parlamentare de la sfârșitul anului ar putea avea loc în același timp cu cele locale sau la o dată apropiată de acestea.

Premierul Ludovic Orban declara încă de vineri că este posibil ca alegerile locale să fie organizate în septembrie, arătând că Guvernul este pregătit să adopte o ordonanţă de urgenţă pentru prelungirea mandatelor actualilor aleşi locali.

 

 

 

 

 

 

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Alegeri Locale 2020

To Top