Connect with us
Candidatură neașteptată la Primăria Capitalei. Cine este posibilul candidat

Alegeri Locale 2020

Candidatură neașteptată la Primăria Capitalei. Cine este posibilul candidat

Din cauza crizei sanitare cu care ne confruntăm, mai multe domenii au suferit schimbări, precum cultura, educația sau economia. De altfel, și în plan politic au existat probleme, având în vedere că alegerile locale 2020, care ar fi trebui să se desfășoare în vară, au fost amânate. Cu toate acestea, oamenii au revenit treptat la activitățile normale. La fel se întâmplă și în cazul alegerilor locale, care vor avea loc la data de 27 septembrie. În acest context, după Gabriel Firea, Nicușor Dan, Traian Băsescu, Călin Popescu Tăriceanu și alte nume cunoscute, în lupta pentru Primăria Capitalei ar putea intra și actorul Florin Călinescu.

Candidatură neașteptată la Primăria Capitalei. Cine este posibilul candidat

Florin Călinescu este un posibil candidat la alegerile locale de anul acesta. El ar urma să-și anunțe miercuri, 12 august, intenția de a candida pentru funcția de primar general al Capitalei, potrivit unor surse politice. Actorul apare pe pagina de internet a Partidului Verde ca președinte al formațiunii, însă în registrul partidelor apare un alt președinte.

Conform stiripesurse, Călinescu apare pe site-ul Partidului Verde ca președinte al formațiunii, însă în registrul partidelor apare un alt președinte. La acest moment există un puternic conflict juridic între Simoiu Adi-Maria Claudia Luminița, președintele legal al  Partidului Verde și cei care o contestă și care au organizat întâlniri ale organelor partidului și au luat și decizii care au fost contestate în instanță.

Din cauza situației încă neclare din interiorul formațiunii, nu este clar dacă Florin Călinescu va putea candida din partea Partidului Verde. În plus, intrarea sa în cursa pentru Primăria Generală depinde și de strângerea semnăturilor necesare.

În luna iunie, după ce i-a fost spart de hackeri contul său de Facebook, Florin Călinescu dădea de înțeles că acțiunea a fost făcută pentru a descuraja o eventuală candidatură a sa în administrația locală sau națională.

Conform unui anunț făcut de președintele PMP, Traian Băsescu va fi candidatul partidului la Primăria Capitalei. Eugen Tomac a făcut anunțul oficial pe o rețea de socializare, unde a lansat o invitație pentru strângerea de semnături „pentru viitorul Primar General al Municipiului București”. PMP va avea candidați proprii în București, deși inițial partidul fondat de Băsescu trebuia să facă o alianță cu PNL și USR. Această alianță nu a avut loc niciodată, deoarece USR nu a acceptat asocierea cu partidul lui Băsescu.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Alegeri Locale 2020

To Top