Cum a apărut Carmen Iohannis la vot. Nu a fost însoțită de președinte

27.09.2020
Cum a apărut Carmen Iohannis la vot. Nu a fost însoțită de președinte

Carmen Iohannis, soția președintelui Klaus Iohannis, a venit la vot singură. Aceasta a votat în Sibiu, câteva ore mai târziu după ce șeful statului și-a exprimat votul la București. La fel ca la alegerile locale din 2016, ea a venit neînsoțită. Nu a oferit nicio declarație presei, ci a mers direct să voteze. Apariția ei a fost una impecabilă, ca întotdeauna.

Ce ținută a avus Carmen Iohannis

Carmen Iohannis a votat singură, la Sibiu. Președintele a mers la vot în București. Soția lui a fost repartizată la secția amenajată la Școala nr. 4 din Sibiu, de pe strada Spartacus, unde a mers în jurul orei 12.30. Ea nu a dat nicio declarație înainte sau la după ce a votat, ci a spus doar “La revedere!”

Carmen Iohannis nu a uitat de respectarea regulilor de prevenire a infectării cu noul viru și a purtat masca de protecție în mod corect, cu acoperirea nasului și a gurii, îndepărtând-o doar pentru verificare. Ea a avut o imagine ușor elegantă: a purtat o rochie roșie, cu pete albastre, un pulover alb, vremea fiind răcoroasă și nu a uitat nici de pantofii cu toc, pe care i-a asortat perfect.

Președintele a votat la secția de votare de la liceul Jean Monnet din Capitală, în jurul orei 09.30. După ce a votat, el a transmis un mesaj tuturor românilor, prin care i-a încurajat să iasă la vot, să nu-i lase pe alții decidă în locul lor. El le-a mai transmis oamenilor să fie atenți la ce votează, să se gândească bine înainte de a pune ștampila, pentru a alege cel mai potrivit om care să îi reprezinte și care să facă ceva pentru ei, să ducă localitatea din care provin la un nivel demn.

”Este o zi foarte importantă, ziua votului pentru alegerile locale. Astăzi ne alegem primarii, consilierii locali, conducerile județelor. Întotdeauna cand sunt alegeri, e foarte, foarte important să mergem la vot, să nu-i lăsăm pe alții să decidă în locul nostru. Iar astăzi, când îi alegem pe cei care conduc comunitățile în care trăim, e foarte important să ne uităm bine la candidați și să-i alegem pe aceia care pot face ceva pentru comunitatea în care trăim, pentru că până la urmă de ei depinde cum arată spitalul, cum arată școala, dacă traficul e dirijat așa cum trebuie. Vă îndemn pe toți, mergeți la vot!”, a declarat președinele Klaus Iohannis, după ce a votat.