Connect with us
Ludovic Orban cere respectarea unor măsuri preventive în weekend: „Să ne ferim de acest virus pervers!”

Social

Ludovic Orban cere respectarea unor măsuri preventive în weekend: „Să ne ferim de acest virus pervers!”

Situația este din ce în ce mai dificilă în România, mai ales după ce au avut loc etapele de relaxare, în urma cărora oamenii au avut parte de mai multă libertate, s-au reîntors la majoritatea activităților de dinainte de pandemie și chiar mai multe domenii s-au repus în funcțiune după o pauză lungă. În plus, domeniul turistic și-a reluat activitatea și oamenii pot merge din nou la munte, la mare sau în alte zone unde este promovat turismul și unde, de altfel, se produc aglomerări mari, ceea ce determină autoritățile să se gândească la cele mai negre scenarii. În acest context, Ludovic Orban îi sfătuiește pe cei care merg în concediu acest weekend să nu uite de măsurile preventive dacă vor să aibă grijă de ei, să-și protejeze familiile și pe cei din jurul lor.

Ludovic Orban cere respectarea unor măsuri preventive în weekend: „Să ne ferim de acest virus pervers!”

Ludovic Orban s-a aflat astăzi într-o vizită în județele Gorj și Alba, împreună cu ministrul Transporturilor, pentru a verifica investițiile făcute de autorități în acea zonă. Tot atunci a vorbit și despre situația din România, care este din ce în ce mai gravă, având în vedere că cifrele zilnice nu sunt deloc îmbucurătoare, fiind întregistrate peste 1000 de cazuri zilnice și păstrându-se un trend ascendent.

Premierul României s-a adresat românilor care pleacă în vacanță în acest weekend, avertizându-i să aibă grijă și să se ferească de virus prin toate măsurile de siguranță recomandate de autorități și medici. Acesta subliniază că, deși este vorba de lucruri simple, acestea au un mare efect de reducere a transmiterii virusului dacă sunt respectate cu strictețe și oamenii conștientizează la ce pericol se expun dacă nu țin cont de ele. Astfel,  purtatul măștii, distanța fizică de protecție, igiena personală, evitarea aglomerațiilor rămân prioritare în viața fiecăruia, în contextul crizei sanitare cu care ne confruntăm.

„Să se protezeje, să respecte normele de protecție sanitară – purtatul măștii, distanța fizică de protecție, igiena personală. Sunt lucruri simple. Dacă ne îmbolnăvim, ducem boala acasă și-i îmbolnăvim în primul rând pe cei dragi, după aia pe prieteni, pe colegi. Trebuie să fim responsabili și să ne ferim de acest virus pervers.”, a declarat  Ludovic Orban, cu puțin timp în urmă.

Premierul Ludovic Orban spunea că Guvernul nu vrea să introducă noi restricții care să afecteze viața oamenilor sau economia și face tot ce poate pentru a controla situația și a evita o ulterioară tragedie, doar că acest lucru depinde de respectarea, de către români, a regulilor de protecție și de cât de responsabil acționează ei în raport cu acest virus nemilos.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top